Nyhetsflödet är från Svenskt Näringsliv

Boka din plats på Håbomässan!

Håbomässan går av stapel den 4-5 maj 2018 i Bålsta Ishall. Vi har 60% bokat i dags datum, men det finns bra platser kvar.

2017-års Håbomässa lockade 80 utställare och 3 110 besökare under fredag och lördagen. Vi kommer även i år att ha utställare både inne och på uteområdet.
Är ni intresserade av att ställa ut på Håbomässan?

Boka här

OBS! Bålstas Bästa värdekupongshäfte startar nu sin försäljning 
För tredje gången i historien ger vi ut detta häfte med syfte att stärka handeln på hemmaplan, bidra till föreningslivet och sist men inte minst ge våra konsumenter fantastiska erbjudanden här i Håbo kommun.
Häftet stärker företagandet i Håbo
Genom detta värdekuponghäfte som säljs av lokala föreningar bidrar det till föreningarnas förbättrade ekonomi. För varje sålt häfte erhåller föreningen 100 kr.
För mer information kontakta Anders Åhrlin, ordf 070-755 33 25

  • HD-dom ger utländska studenter upprättelse

    En HD-dom ger den amerikanska studenten Connie Dickinson pengarna tillbaka för en utbildning som inte höll måttet. En välkommen dom, eftersom den riktar fokus mot och skapar drivkrafter för bättre kvalitet i den högre utbildningen. Det kan både utländska och svenska studenter ha nytta av, konstaterar Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation.
  • Svenskarna får lite vård för skattepengarna

    Svensk hälso-och sjukvård kostar skattebetalarna 235 miljarder kronor varje år. Men trots de höga kostnaderna får svenskarna ut relativt lite vård för pengarna, visar en rapport från OECD. Välfärdsexperten Robert Thorburn efterlyser en debatt om effektiviteten i svensk sjukvård.
  • Forskare: Var inte rädd för robotar

    I takt med att automatisering- och robotisering av industrin växer en dystopisk bild av utvecklingen fram. Robotarna kommer att ta över jobben och skapa stora problem i framtiden. Den uppfattningen ska dock tas med en nypa salt, enligt professor Johan Stahre som är chef för avdelningen Produktionssystem, Institutionen för industri- och materialvetenskap vid Chalmers tekniska högskola.

Välkommen till JOBBCHANSEN BÅLSTA Plats: Kommunhuset, Bålsta centrum.

Följande tillfällen är inplanerade 2018

När: Onsdag 28/3 (sommaruppehåll) 20/9, 1/11.

Tid: kl. 14-16

Är du i behov av att rekrytera? Välkommen att under två effektiva timmar träffa arbetssökanden och få ett första intryck.
Det kostar inget mer än din tid!

Hur marknadsförs detta? Vi gör reklam i vår kundservice, på hemsidan, i vår lokala Facebook sida och vi bjuder även in lämpliga sökanden. Vi har haft 100-130 besökare/gång. Listan med deltagande företag uppdateras löpande på www.arbetsformedlingen.se/enkoping, se respektive datum samt andra lokala aktiviteter. Har ni stort rekryteringsbehov kan vi anordna egen rekryteringsträff för er samtidigt eller separat.

Vad behöver vi ifrån dig? Kontakta oss på arbetsgivarservice 010- 487 63 99 alt enkoping@arbetsformedlingen.se Vi behöver dina kontaktuppgifter, org.nr, samt vilken personal/yrkesroll som du söker och vilket/vilka av jobbchansens datum du önskar medverka, ju tidigare vi får informationen desto mer tid har vi att marknadsföra er närvaro.

Övrigt; Välkommen 20-30 min innan Jobbchansen startar, det är en enkel företagsmässa där några har roll-ups, give-aways m.m. och andra enbart papper och penna. Följ oss på facebook ”Arbetsförmedlingen Enköping Bålsta” för tips och förslag.
Välkommen!

Telefon: 010-486 10 81 | Arbetsgivarservice 010-487 63 99
E-post: christine.storbacka@arbetsformedlingen.se
www.arbetsformedlingen.se | www.facebook.com/arbetsformedlingen